A házak tulajdonságai

A házak fajtái

A kutyaházak többféle kivitelben készülhetnek. A tető lehet nyereg, vagy ferdetető. Nyeregtető esetén a tető dölésszöge is meghatározható. Nagyobb dőlésszög esetén, a tetőrészben tárolórekesz is kialakítható, a kutyus játékainak, felszereléseinek. A bejárati ajtó lehet a rövidebb és hosszabb oldalon is elhelyezve. Lehet egy vagy több férőhelyes. Egy vagy több helyiséges... Előtetős, vagy normál kivitelű. Igazából nincsen semmi kőbe vésve. Ha Önnek van valamilyen egyéni elképzelése a ház kinézetét illetően, nyugodtan vegye fel velünk a kapcsolatot. Szívesen készítünk tervet az Ön ötletei alapján!

Egyszemélyes kutyaház
Egyszemélyes
Több férőhelyes kutyaház
Több helyiséges
Ferdetetős kutyaház
Ferdetetős

Méretezés

A kutyaház kiválasztásánál a legfőbb szempont a kutyaház mérete, ugyanis a házat a kutya a saját testhőjével fogja befűteni.
Ha túl nagy házat választunk előfordulhat, hogy kedvencünk fázni fog. A beépített fűtéssel rendelkező házaknál ez nyilván nem jelent problémát.
Ugyanakkor a túl kicsi ház sem jó, hisz abban nyilván nem fog kényelmesen elférni kedvencünk a házban, netán bele sem fog menni.

Fajta Belső alapterület (Sz*H*M) Akciós ár
Westie, Yorkshire terrier, Tacskó, Csivava... 50*70*45 cm 98 870 Ft-tól
Beagle, Jack Russel Terrier, Border Collie, Mudi, Puli... 60*80*55 cm 102 556 Ft-tól
Német Juhász, Vizsla, Golden Retriever, Labrador, Boxer... 70*90*65 cm 114 544 Ft-tól
Bullmastiff, Bernáthegyi, Kaukázusi, Komondor... 90*100*80 cm 129 464 Ft-tól

Alapfelszereltség

Szerkezet: Rendkívül masszív, az alapszerkezet minden eleme csavarozva van. A külső lambéria borítás szögelve és ragasztva van.
Szigetelés: Minden oldalról 5 cm vastag, a plafonon 10cm vastag kőzetgyapot szigetelés van.
Vízállóság: Az alapzat, a szerkezet és a padlózat lenolajjal kezelt, így ellenállóbb a vízzel szemben.
Borítás Kívülről mostantól 16mm vastag borovi fenyő lambéria, belülről 8mm vastag OSB lemez borítás.
Külső kezelés: A külső borítás 2 réteg tartós védőlazúr réteggel van ellátva.
Tető: A tető bitumenes zsindejlemezzel, az alapvető szabályokat betartva (alátétlemez, dőlésszög 15-60°) van borítva.
Ajtó szigetelés: A bejárat üvegtiszta PVC hővédő függönnyel van felszerelve.
Praktikum: A házak teteje felnyitható vagy levehető ami nagyban megkönnyíti a ház takarítását.

Választható extrák

Extra szigetelés: Igény estén a ház a plafonon túl az oldalain és a padlóban is ellátható 10 cm vastag szigeteléssel. Ez nyilván a ház külső méreteinek, ugyanakkor a ház hőtartó képességeinek növekedésével jár együtt.
Beépített fűtés: Ha a szigetelést nem tartjuk elégségesenk a ház ellátható beépített fűtéssel is. Ez lehet termosztátos vagy kézi kapcsolású.
Gumi padló: A gumi borítású padló megkönnyíti a takarítást és a vízzel szemben is extra védelmet nyújt a ház szerkezetének.
Cseppentő- és oromszegélylemez: Mint egy lakóház, úgy a kutyaházak is elláthatók cseppentő- és oromszegélylemezzel. Ennek nem csak esztétikai értéke, de funkciója is van. Mivel megakadályozza a lefolyó esővíz "visszahúzását", ezáltal is meghosszabbítva a tető élettartalmát.
Rágás elleni védelem: A házak éleire (sarok-, ajtónyílás-élek) igényelhető a ház síkjába süllyesztett védőlemez, ami megvédi a házat attól, hogy a rágós kutyusok kárt tegyenek bennük.
Görgők: Előfordulhat hogy a házat el kell mozdítanunk a helyéről, ami főleg a nagyobb házak esetén, a súlyukból kifolyólag elég nehézkes lehet. Ezt megkönnyítendő, a házak felszerelhető fékezhető görgőkkel.
Gázrugók: Minden kutyaház felnyitható tetővel készül. Alap esetben a házak egy a tető kitámasztására alkalmas rúddal vannak felszerelve. De a nyitást megkönnyítendő a házak elláthatók gázrugókkal.

Ajándék

Minden házhoz ajándék jár. Ez egy csont alakú, a kutya nevével ellátott egyedi névtábla. Ezért van szükség a kutya nevének megadására a ház megrendelésekor.
Minden névtábla egyedi gyártású. Lehetőség van a betűtípus kiválasztására is, a modern fiatalos betűtípusoktól a klasszikusig. A gyártás során az Ön által megadott e-mail címre küldünk néhány tervet, melyek közül kiválaszthatja a névtábla végleges kinézetét.

Facebook csoport Minden jog fenntartva Oldaltérkép