Az összetevőkről bővebben

Szerkezet

A minőség és tartósság jegyében a házak rendkívül masszív felépítésűek. A szerkezet rovarok és gomba ellen kezelt fenyőből készül, minden alkotóeleme csavarozva van. A ház 10 cm vastag talpazaton áll (extra szigetelés esetén 15 cm), a padlóval együtt a kutya így nagyjából 12 cm-re fekszik a földtől. Minden elem lenolajjal van kezelve, így ellenálóbb lesz a nedvességgel szemben.

Szigetelés

A házak minden oldalról 5cm-es szigeteléssel vannak ellátva, a tet?n (mivel a hő felfelé száll) 10cm vastag szigetelés található. Minden házban kőzetgyapot szigetelés van, ami kiválló hő és hangszigetelő (~30%-al nyújt jobb szigetelést a hungarocellnél). Nem éghető. Az idő elteltével nem kezd elporlani, így nem okoz tüdőbántalmakat a kedvencünknek. Valamint a hungarocellel ellentétben, az egerek nem szeretik, nem költöznek bele.

PVC függöny

A fagyálló PVC szalagból készült kutyaajtó, kiváló megoldás a bejárati nyílások szigetelésére, átlátszósága révén tökéletes kilátást biztosít, így kedvenceink is kedvelik. A fagyálló PVC szalagból készült függöny nem dermed meg a hidegben, lekerekített széleinek köszönhetően sérülést nem okoz.

Külső/belső borítás

VÁLTOZÁS A házak kívülről, a korábbi 14mm helyett, immáron 16mm vastag fenyő lambériával vannak ellátva, ami 2 réteg tartós védőlazúrral van kezelve. A házak belülről 8mm vastag OSB borítást kapnak. Ugyan jól mutatna, de a bőrirritációt és betegségeket megelőzendő, a padlózat lenolajos kezelését leszámítva, nincsenek plusz kezeléssel ellátva a falak.

Választható lazúr színek*:
Dió Gesztenye Mahagóni Paliszander Wenge
Dió Gesztenye Mahagóni Paliszander Wenge
* A végső szín árnyalatában eltérhet az itt feltüntetettől!

Extrák

Beépített fűtés

Apró testű és rövid szőrű kutyák esetén érdemes fűtéssel ellátni a házat. Ugyan nagyon komfortosnak tűnhet, a padlófűtés inkább ártalmas mint hasznos lehet kedvencünkre és izületeire nézve. Ezért a fűtéshez ULTRATHERM infrapanel kerül beszerelésre. Ez a működése során elsősorban nem hőt, hanem infra sugárzást bocsájt ki magából, ami a sugárzásnak kitett felületeket melegíti(falak, padló, kutya teste). Ezt minden esetben a plafonra szereljük, így kedvencünk nem érintkezik a fűtőtesttel. A fűtés lehet kézi kapcsolású, vagy termosztáttal ellátott is.

Gumi borítású padló

Kérésre gumi borítással látható el a padló. Ez nem csak a takarítást teszi könnyebbé, de megakadályozza hogy víz érje a padlózatot. A legcélszerűbb ha már a megrendelésnél jelzi ezen igényét. Ugyanis így a ház szerkezetébe lesz integrálva a borítás. Ugyan utólag is le lehet fektetni egy gumiszőnyeget, a beépítéssel ellentétben így a szélek mentén bejuthat a kosz és víz a borítás és a fal/padló közé.

Cseppentő lemez

Ahogy egy lakóház, úgy a kutyaház is ellátható cseppentőlemezzel. Ennek nem csak esztétikai funkciója van, a tető élettartalmát is meghosszabítja. A cseppentőlemeznek az a jelentőssége, hogy a tető szélein elcseppentse a lecsurgó folyadékot és megóvja az oromdeszkát a közvetlen csapadéktól. Az elcseppentés ugyan a lemez nélkül is nagyrészt megvalósul, azonban a csapadék egy részét a tető visszahúzza ami a tető nedvesedéséhez vezethet, így megrövidíti az élettartalmát.

Rágás elleni védelem

Előfordulhat hogy olyan kutyusunk van aki szeret mindent megrágni. Ha szeretnénk megakadályozni, hogy kárt tegyen a házában, a kutyaház szélei és a bejárat ellátható élvédő lemezzel. A korábbi szinterezett aluminium helyett mostantól vastagabb, tartósabb és ezáltal nagyobb védelmet adó natúr aluminium sarokelemeket használunk. Kérésre ezek színre festhetőek.

Görgők

Megeshet, hogy a kutyaház helyét idővel meg akarjuk változtatni. A rendkívül masszív felépítés miatt, a házaknak elég nagy a tömege. Ezért a mozgatást megkönnyítendő, a házak elláthatók görgőkkel. Ezek a görgők fékezhetők, így a rögzítés után sem fog akaratlanul elmozdulni a ház. Fontos, hogy ezek a görgők, csak kemény felületen (kő, beton) használhatók, ezért ha sima földön akarja elhelyezni a házat, nem ajánlom ilyen görgők használatát.

Gázrugók

Az alapfelszereltség részeként a tető kitámasztásához egy a belső térben rögzített felhajtható kitámasztó rúddal ven ellátva minden ház. A tető felnyitását és nyitva tartását megkönnyítendő, a házakba beszerelhető az autók csomagtartóinál is alkalmazott gázrugó(k).

Facebook csoport Minden jog fenntartva Oldaltérkép